sâmbătă, 30 august 2008

JOHN RUSKIN PROMOVEAZA COLECTIVISMUL LA OXFORD - VIITORUL CERE ATENTIE (IV), de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România-citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (IV) AlterMedia România , de G. Edward Griffin (din PARTEA A DOUA: ORGANIZATII SECRETE SI AGENDE ASCUNSE)
PARTEA A DOUA: ORGANIZATII SECRETE SI AGENDE ASCUNSE
JOHN RUSKIN PROMOVEAZA COLECTIVISMUL LA OXFORD
Haideti sa lasam teoria si sa trecem la istoria reala. Din stenogramele Fondului Carnegie, ne amintim cuvintele: “Noi trebuie sa controlam educatia in America.” Cine sunt acesti “noi”? Cine sunt oamenii care planuiesc sa faca acest lucru? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa setam coordonatele masinii timpului inca odata, si acum vom merge mai departe inapoi, in anul 1870. Ne aflam dintr-o data in Anglia intr-o clasa eleganta a universitatii Oxford, si ascultam cursul unui stralucit intelectual, John Ruskin. [...]
Ruskin nu a fost inventatorul colectivismului. S-a aflat doar pe creasta unui val ideologic care a maturat intreaga Lume Vestica la acel moment. Mesajul era apetisant pentru fii si ficele bogatasilor ce cresteau cu un complex de vinovatie datorita luxului si privilegiilor de care se bucurau, in contrast cu masele infometate.
In acest mediu se aflau doua puternice miscari ideologice in formare. Una dintre ele a fost marxismul, ce oferea promisiunea apararii si ridicarii maselor asuprite. Tinerii bogati au simtit in inimile lor ca aceasta promisiune era meritorie si nobila. Vroiau sa ii ajute pe acesti oameni, dar fara a renunta la privilegiile lor. Pot marturisi acest lucru despre John Ruskin, el chiar si-a daruit averea saracilor, dar a fost una dintre rarele exceptii. Majoritatea colectivistilor ezita sa daruiasca proprii lor bani. Prefera existenta guvernului pentru rezolvarea tuturor problemelor si folosirea impozitelor – banii altora. Colectivistii admit ca cineva trebuie sa conduca masina guvernamentala, si acestia pot fi foarte bine chiar ei, doar sunt atat de bine educati si inteligenti. In acest fel, isi pot pastra atat privilegiile cat si bogatia. Pot controla societatea fara vreo vina. Pot discuta despre cum vor sustine masele obidite folosind modelul colectivist. Din aceste motive multi dintre bogatii idealisti au devenit marxisti si au cautat pozitii influente in guvern.

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-iv_3401.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: