sâmbătă, 30 august 2008

AL DOILEA RAZBOI MONDIAL - VIITORUL CERE ATENTIE (VII), de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România-citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (VII) AlterMedia România , de G. Edward Griffin (din PARTEA PARTEA A TREIA: ZILELE INFAMIEI)
AL DOILEA RAZBOI MONDIAL
Ne aflam din nou in masina timpului si ajungem la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Similaritatile cu Primul Razboi Mondial nu pot trece neobservate. Anglia din nou pierdea razboiul cu Germania. Presedintele Statelor Unite, iarasi, era un colectivist inconjurat de fabianisti si leninisti. Principala diferenta era ca centrul de gravitate in CFR se distantase de grupul Morgan spre grupul Rockefeller. In afara de aceasta, situatia era aceeasi. Colonelul House era tot consilier prezidential, dar camerele sale din Casa Alba erau acum ocupate de Harry Hopkins. Hopkins nu era un agent colectivist al fabianistilor; era agent colectivist al sovieticilor. Poporul american se opunea iarasi razboiului; si, din nou, existau aranjamente secrete la cele mai inalte nivele ale guvernului pentru manevre al caror scop era aducerea Statelor Unite in razboi fara ca alegatorii sa suspecteze ceva. Strategia cerea ca puterile Axei sa loveasca primele, convingand astfel poporul american ca liderii lor se opuneau razboiului. A fost aproape exact acelasi complot folosit in timpul Primului Razboi Mondial.
[...] Orchestrarea evenimentelor pentru a crea impresia ca esti victima unui atac neprovocat este un complot des intalnit al colectivistilor, fie ca acestia sunt fabianisti, comunisti sau fascisti. Hermann Goering, s-a aflat pe locul doi la comanda regimului nazist in Germania, raportandu-i numai lui Hitler in persoana. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost printre cei inchisi si condamnati la moarte la procesul de la Nuremberg, pentru crime de razboi. Psihologul inchisorii era Gustav Gilbert, un ofiter de informatii, cunoscator al limbii germane, din armata Statelor Unite. In cartea sa Jurnalele de la Nuremberg [Nuremberg Diaries], Gilbert descrie o conversatie cu Goering, in care acesta explica aceasta trasatura specifica a colectivismului:

Asudand in celula sa seara, Goering era defensiv si invins si deloc fericit cu intorsatura pe care procesul o lua…. Am ajuns din nou sa discutam despre razboi si am adaugat ca, contrar atitudinii sale, nu credeam ca oamenii de rand sunt multumiti cu liderii care le aduc pe cap razboi si distrugere. “De ce?, normal, oamenii nu vor razboi” a raspuns Goering ridicand din umeri. “De ce ar dori un coate goale fermier sa-si riste viata intr-un razboi, cand cel mai mare beneficiu pe care l-ar putea avea ar fi sa se intoarca intreg la ferma lui. Natural, oamenii de rand nu isi doresc razboiul; nici in Rusia, nici in Anglia, America si nici in Germania. Este de inteles. Dar, cu toate astea, politica este facuta de liderii tarii, si este intotdeauna destul de simplu sa-i faci pe oameni sa te urmeze, fie ca este vorba de o democratie, o dictatura fascista sau un Parlament sau o dictatura comunista.” “Este o diferenta,” am subliniat. “Intr-o democratie oamenii au un cuvant de spus prin reprezentantii lor alesi, si in Statele Unite, numai Congresul poate declara razboi.” “Oh, toate bune si frumoase, dar cu voce sau fara voce, oamenii pot fi mereu adusi sa indeplineasca vointa liderilor. Este usor. Tot ce trebuie sa faci este sa le spui ca sunt atacati si sa ii denunti pe pacifisti ca fiind vinovati de lipsa de patriotism si ca expun tara primejdiei. Functioneaza la fel in orice tara.”
[nota: G.M. Gilbert, Nuremberg Diaries (New York: Farrar, Straus and Co., 1947), pp. 278, 279.]

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-vii_3521.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: