sâmbătă, 30 august 2008

ATUNCI SI ACUM - VIITORUL CERE ATENTIE (ULTIMUL EPISOD), de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România-citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (ULTIMUL EPISOD) AlterMedia România, de G. Edward Griffin (din PARTEA PARTEA A PATRA: RAZBOIUL IMPOTRIVA TERORISMULUI)
ATUNCI SI ACUM
Ultima dovada pe care as dori sa o ofer astazi este probabil cea mai convingatoare dintre toate. Este de fapt o invitatie sa luati aminte la ce se intampla cu vietile noastre astazi. Uitati de toate teoriile si explicatiile plauzibile si bunele justificari. Priviti doar unde am fost si unde am ajuns. Vorbesc acum, in special americanilor. Inainte de Administratia Wilson, America era invidiata de intreaga lume. Desi era departe de a fi perfecta, libertatea si oportunitatea abundau, motiv pentru care sute de mii de emigranti au venit aici.
Situatia a inceput sa se schimbe cand tara a fost impinsa in Primul Razboi Mondial de catre Colonelul House si asociatii sai fabianisti. Etica colectivismului a fost plantata, nu numai in viata politica, dar de asemenea si in cea academica unde era destinata sa se dezvolte si sa se propage in mintile viitoarelor generatii. Legi contrare principiilor Constitutiei au inceput sa apara si in final au fost acceptate. Un cartel bancar numit Sistemul Federal de Rezerve a fost creat. O taxa pe venit a fost votata; si, pe langa ea fundatiile scutite de taxe au luat fiinta cu misiunea de a controla educatia sub masca filantropiei. Agentiile guvernamentale au inceput sa prolifereze. Proiectele si programele guvernului au aparut peste tot: lucrari de interes public, Social Security [program de pensii], ajutor social, subventii pentru fermieri; "New Deal"[Noul Contract Social] a fost un succes politic enorm deoarece alegatorii s-au zorit sa renunte la libertati pretioase pentru beneficii economice. Portile potopului au fost deschise.
In vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, colectivismul devenea deja noua religie. Eram atat de concentrati asupra ororilor razboiului si a atrocitatilor faptuite de dusmanii nostrii incat nu am observat ca deveneam si noi ca ei. Mii de masuri de urgenta pentru perioada de razboi au fost acceptate calm ca pe ceva rezonabil si drept pret necesar pentru victorie; si multe din acele masuri au continuat si in perioada de pace ce a urmat, iar noi fara sa cracnim am fost de acord.

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-xiii_3853.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: