vineri, 29 august 2008

VIITORUL CERE ATENTIE-(I) PARTEA INTAI: PRAPASTIA, de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România - citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (I) AlterMedia România de G. Edward Griffin (din PARTEA INTAI: PRAPASTIA)

PARTEA INTAI: PRAPASTIA
Pe scurt
[. . .] Scopul acestei prezentari este sa demonstreze ca evenimentele ce au loc astazi nu sunt un razboi impotriva terorismului pentru apararea libertatii, ci un razboi impotriva libertatii, care necesita apararea terorismului.

AGENDA ASCUNSA
[. . .] Sa revenim, ne aflam in anul 1954, si il auzim pe Rowan Gaither spunandu-i domnului Dodd, “Ati fi interesat sa aflati cu ce ne ocupam noi aici la Fundatia Ford?”. “Da, domnule, foarte interesat, acesta este motivul pentru care ma aflu aici!” a fost raspunsul domnului Dodd. Apoi, fara nici un ocol sau introducere, Gaither a continuat “Domnule Dodd, actionam ca raspuns al unor directive primite, conform carora noi trebuie sa ne folosim puterea de sponsorizare pentru a altera viata in Statele Unite, astfel incat sa poata fi realizata in mod comfortabil o unire cu Uniunea Sovietica.”

O STRATEGIE PENTRU A CONTROLA PREDAREA ISTORIEI
[. . .] Totusi, acesti oameni nu glumeau. Nu se intrebau daca se putea face. Ii interesa cum sa o faca. De ce este nevoie pentru a schimba atitudinile americanilor? Ce trebuie facut pentru a-i convinge sa isi abandoneze mostenirea, la schimb pentru uniunea globala?
Raspunsul a fost oferit de catre o alta puternica si prestigioasa fundatie, si ea scutita de taxe, si anume Fondul de Inzestrare Carnegie pentru Pacea Internationala [Carnegie Endowment Fund for International Peace]. [. . .]
De la bun inceput, membrii board-ului au dezbatut cum sa altereze viata in Statele Unite; cum sa schimbe atitudinile americanilor pentru a-i face sa renunte la principiile lor traditionale si conceptiile lor despre guvern si sa devina mult mai receptivi la ceea ce ei numeau modelul colectivist al societatii. [. . .] Dupa multe luni de deliberare au ajuns la concluzia ca, dintre toate optiunile disponibile pentru schimbarea atitudinilor politice si sociale, exista numai una pe care se puteau baza si care fusese testata de-a lungul istoriei. Aceasta optiune este razboiul. In vreme de razboi, argumentau ei, doar atunci, oamenii renunta voit la ce au mai de pret in nevoia disperata de securitate si protectie fata de un dusman mortal. [. . .] De asemenea au spus ca sunt necesare si alte actiuni, acestea fiind cuvintele lor cu exactitate: “Trebuie sa controlam educatia in Statele Unite.”
[. . .] Dar sa vedem care au fost cuvintele domnului Dodd, asa cum el descria acest eveniment in fata camerelor noastre in 1982. A spus:
Acest grup de douazeci de istorici eventual a format nucleul Asociatiei Americane pentru Istorie [American Historical Association]. Apoi spre sfarsitul anilor ’20 Fondul Carnegie a daruit acestei asociatii 400.000$ (o suma uriasa in acele zile) pentru un studiu al istoriei intr-o maniera care subliniaza ce ii rezerva viitorul acestei tari. Acesta s-a materializat intr-o expunere in sapte volume, ultimul volum fiind un sumar al celorlalte sase. Si esenta acestui ultim volum este ca, viitorul acestei tari apartine colectivismului, administrat cu o caracteristica eficienta americana.
Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-i_3305.html ; in format .doc ,Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://silviolorenzo.wordpress.com/sfarsitul-lumii/