vineri, 29 august 2008

NATURA DREPTURILOR OMULUI - VIITORUL CERE ATENTIE (II) (preluat de la AlterMedia România - citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (II) AlterMedia România , de G. Edward Griffin (din PARTEA INTAI: PRAPASTIA)
1. NATURA DREPTURILOR OMULUI
[...] Exista doar doua posibilitati in aceasta dezbatere. Fie aceste drepturi sunt intrinseci fiintei umane, fie sunt extrinseci, ceea ce inseamna ca, ori ea le poseda la nastere, ori ii sunt acordate dupa aceea.
[...] Daca drepturile ii sunt acordate individului dupa nastere, atunci cine are puterea de a face acest lucru? Colectivistii cred ca aceasta este una din functiile guvernului. Individualistii nu pot cadea la pace cu ideea, deoarece, daca statul are puterea de a acorda drepturi, atunci are de asemenea puterea de a le lua inapoi, si acest concept nu este compatibil cu libertatea personala.
[...] “Drepturi inalienabile” inseamna ca ele sunt in posesia naturala a fiecaruia la nastere, nu sunt date de catre stat. Scopul guvernului este, nu acela de a acorda drepturi, ci de a le asigura securitatea, a le proteja.
[...] Repet: Daca acceptam ca statul are puterea de a acorda drepturi, atunci trebuie sa cadem de acord ca are si puterea de a le lua inapoi. Observati formularea in Carta ONU. Dupa ce proclama ca drepturile sunt furnizate de catre stat, spune ca aceste drepturi pot fi supuse unor limitari “ce sunt determinate prin Lege”. Cu alte cuvinte, colectivistii de la ONU indraznesc sa spuna ca ne acorda drepturi si, atunci cand sunt gata sa ni le ia inapoi, tot ce trebuie sa faca este sa dea o lege ce autorizeaza acest lucru.
Comparati aceasta cu Declaratia Drepturilor [“Bill of Rights”, Amendamentele] din Constitutia Statelor Unite. Spune ca “Congresul nu va da NICI O LEGE care sa restranga dreptul libertatii de expresie, al religiei, al liberei asocieri, dreptul de a poseda arme…” si asa mai departe – nu exceptiile fiind determinate prin Lege, ci NICI O LEGE. Constitutia SUA da forma eticii individualismului. Carta ONU reprezinta etica colectivismului, si putem observa diferenta uriasa ce reiese de aici.
Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-ii_3317.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: