sâmbătă, 30 august 2008

PRESEDINTELE PREIA COMANDA - VIITORUL CERE ATENTIE (ULTIMUL EPISOD), de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România-citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (ULTIMUL EPISOD) AlterMedia România, de G. Edward Griffin (din PARTEA PARTEA A PATRA: RAZBOIUL IMPOTRIVA TERORISMULUI)
PRESEDINTELE PREIA COMANDA
Ce facea presedintele intre timp? In dimineata zilei de 11 Septembrie, presedintele Bush avea programata o aparitie publica la Scoala Elementara Emma E. Booker in Sarasota, Florida. Misiunea lui era de a se lasa fotografiat ascultand copii citind. Cand a parasit hotelul in acea dimineata, primul avion deja lovise. Un reporter a intrebat daca stia ce se intampla in New York. Bush a raspuns da dar a adaugat ca va da o declaratie mai tarziu[...]
Sa “inghetam” imaginea. Presedintele stia ca natiunea este atacata de teroristi, dar nu a lasat evenimentul sa ii strice programul. Americanii s-ar fi asteptat ca presedintele lor, comandant suprem, sa devina un dinam uman, sa se intoarca imediat la avionul prezidential sa preia comanda. Ne-am fi asteptat sa fie ingrijorat pentru securitatea lui personala, a anturajului sau si in special a copiilor de scoala care ar fi putut deveni victime colaterale ale unui posibil atac impotriva presedintelui, dar nimic din toate acestea nu s-a intamplat. Prioritatea sa in acel moment critic era sa fie fotografiat ascultand copii citind.[...]
Aceasta reactie sau, mai exact, lipsa de reactie, spune multe si conduce catre trei concluzii:
1. Presedintele nu a parut surprins pentru ca nu era surprins. De ce ar fi fost? Guvernul a asteptat Bojinka vreme de sase ani, si a stiut chiar si data exacta cand va avea loc.
2. Nu era ingrijorat de soarta sa pentru ca stia tintele probabile. Va rog sa observati ca el nu era in Casa Alba in acea zi. Si sa fim scuzati pentru observatia ca nici Generalul Myers nu era in Pentagon. Nici fostul sau superior, Generalul Shelton, care se afla deasupra Atlanticului in drum spre Europa.

3. Nu s-a grabit sa actioneze si sa ordone masuri imediate, deoarece exista o decizie luata mai devreme de a “sta pe loc” [standown] si permite atacurilor sa reuseasca. Cu alte cuvinte, exista decizia de a facilita.
In termeni militari, standown inseamna sa te abtii in mod deliberat sa te aperi ca o miscare strategica pentru implementarea unor obiective. Spre exemplu, comandantii militari ar putea permite voit fortelor inamice sa avanseze intr-o zona unde, la o data ulterioara, ar putea fi inconjurati si infranti cu usurinta. A permite atacurilor sa reuseasca este o strategie standown clasica al carei tel are o prioritate mai mare decat protejarea vietii catorva mii de cetateni americani. Acel scop, asa cum am vazut, este sa creeze justificare pentru stabilirea unei Pax Americana in drum spre guvernul mondial bazat pe modelul colectivismului.

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-xiii_3853.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: