vineri, 29 august 2008

SUPREMATIA GRUPULUI - VIITORUL CERE ATENTIE (II) de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România - citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (II) AlterMedia România, de G. Edward Griffin (din PARTEA INTAI: PRAPASTIA)
3. SUPREMATIA GRUPULUI
[...] Colectivismul se bazeaza pe credinta ca grupul este mai important decat individul. Conform acestui rationament, grupul este o entitate de sine statatoare si are propriile sale drepturi. Mai mult, aceste drepturi sunt mai importante decat drepturile individuale. De aceea, este acceptabil sa sacrifici indivizi daca este necesar pentru “binele suprem al numarului cel mai mare”. De cate ori ati auzit acest lucru? Cine poate obiecta vizavi de pierderea libertatii, daca aceasta este justificata ca necesara pentru mai marele bine al societatii? Ultimul grup, bineinteles, este statul. De aceea, statul este mult mai important decat cetatenii, si este acceptabil sa sacrifici indivizi, daca este necesar, pentru beneficiul statului. Acest concept se afla la baza tuturor sistemelor totalitare construite pe modelul colectivist.
[...]Doar pentru ca exista mai multi indivizi intr-un grup si numai cativa in altul, nu da prioritate indivizilor din grupul mai numeros – chiar daca il numesti stat. O majoritate de votanti nu are mai multe drepturi decat o minoritate. Drepturile nu deriva din puterea numerelor. Nu vin de la grup. Sunt intrinseci fiecarei fiinte umane.
Cand cineva argumenteaza ca indivizii trebuiesc sacrificati pentru marele bine al societatii, ceea ce spune de fapt este ca unii indivizi trebuie sacrificati pentru marele bine al altor indivizi. Moralitatea colectivismului se bazeaza pe numere. Orice poate fi facut atat vreme cat numarul celor care beneficiaza se presupune a fi mai mare decat numarul celor ce sunt sacrificati. [...]Este posibil sa justifici orice atrocitate sau nedreptate, ca o masura luata pentru marele bine al societatii. Totalitaristii mereu fac parada si se dau umanitari.
[...]Daca accepti premiza ca indivizii pot fi sacrificati pentru grup, ai facut o mare greseala din doua puncte de vedere. Primul, indivizii sunt esenta grupului, ceea ce inseamna ca grupul este sacrificat oricum, bucata cu bucata. Al doilea, principiul de baza este mortal. Astazi individul sacrificat poate fi cineva necunoscut tie sau chiar cineva care iti este antipatic. Maine poti fi tu acela. Nu trebuie decat o clipa de reflectie sa realizezi ca binele suprem pentru numarul mai mare nu poate fi obtinut sacrificand indivizi, ci protejandu-i. Societatea este servita mai bine de individualism decat de colectivism.

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-ii_3317.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: