sâmbătă, 30 august 2008

EGALITATE SI INEGALITATE IN FATA LEGII - VIITORUL CERE ATENTIE (III), de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România - citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (III) AlterMedia România , de G. Edward Griffin (din PARTEA INTAI: PRAPASTIA)
5. EGALITATE SI INEGALITATE IN FATA LEGII
[...]Colectivistii cred ca legea trebuie sa-i trateze pe oameni in mod inegal pentru a putea aduce astfel schimbarile dorite in societate. Ei vad lumea ca fiind in mod tragic imperfecta. Vad saracie si suferinta si nedreptate si trag concluzia ca ceva trebuie facut pentru a schimba fortele care au produs aceste efecte. Se considera pe ei insisi mari ingineri sociali ce poseda intelepciunea de a restructura societatea spre o ordine mult mai logica si umana. Pentru a obtine acest deziderat, trebuie sa intervina in treburile oamenilor la toate nivelele si sa le reorganizeze activitatile in conformitate cu un plan maret. Ceea ce se materializeaza in redistribuirea bogatiei si folosirea puterii politienesti a statului pentru a impune un comportament prescris.
Consecinta acestei mentalitati poate fi observata oriunde in societate astazi. Aproape fiecare tara in lume are un sistem de impozitare special proiectat sa trateze oamenii in mod inegal, in functie de venit, statut familial, numarul de copii pe care ii au, varsta si genul de investitii pe care le-au facut. Cum am spus, scopul acestui aranjament este redistribuirea bogatiei, ceea ce inseamna favorizarea unor clase in detrimentul altora. In unele cazuri, exista bucle bizare in legile de taxare doar pentru a favoriza o corporatie sau un grup politic influent. Alte legi scutesc de taxe si ofera subventii unor grupuri speciale sau corporatii. Inegalitatea este scopul acestor legi.
Pe taramul relatiilor sociale, exista legi care stabilesc cote rasiale, cote bazate pe sex, initiative de “actiune afirmativa” (aka discriminare pozitiva), care impiedica exprimarea opinilor contrare unor grupuri sau opiniile daunatoare “marilor planificatori”. In toate aceste masuri se poate observa o inegala aplicare a legii in functie de grupul sau clasa in care se intampla sa va aflati sau de opinia pe care o aveti. Ni se spune ca toate acestea sunt necesare pentru a obtine schimbarea dorita a societatii. [...]Oriunde a fost aplicat colectivismul insa, rezultatele inregistrate au fost mai multa saracie decat inainte, mai multa suferinta si cu siguranta mai multa nedreptate.
Exista o metoda mai buna. Individualismul se bazeaza pe premiza ca toti cetatenii trebuie a fie egali in fata legii, indiferent de originea lor nationala, rasa, religie, sex, educatie, statut economic, stil de viata sau opinie politica. Nici unei clase nu trebuie sa i se acorde tratament preferential. A favoriza o clasa in detrimentul alteia nu inseamna egalitate in fata legii.
http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-iii_3364.html , in format .doc. Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: