sâmbătă, 30 august 2008

SPECTRUL POLITIC(continuare la ADEVARATUL ROL AL GUVERNULUI)-VIITORUL CERE ATENTIE(III),de G. Edward Griffin (preluat de la AlterMedia România-citate)

VIITORUL CERE ATENTIE (III) AlterMedia România , de G. Edward Griffin (din PARTEA INTAI: PRAPASTIA)

6. ADEVARATUL ROL AL GUVERNULUI (continuare)
SPECTRUL POLITIC
Auzim mereu astazi despre dreapta si stanga, dar ce inseamna acesti termeni cu adevarat? [...]Comunistii nu neaga ca socialismul este idealul lor, iar miscarea nazista in Germania s-a numit de fapt Partidul National Socialist. Comunistii cred in socialism international, pe cand nazistii promoveaza socialismul national. Comunistii sunt avocatii urii de clasa si al conflictului de clasa pentru a motiva loialitatea si obedienta oarba a aderentilor lor, pe cand nazistii folosesc conflictul de rasa si ura de rasa pentru a atinge aceleasi obiective. Pe langa acestea, nu este nici o diferenta intre comunism si nazism. Sunt amandoua epitomuri ale colectivismului, si totusi ni se spune ca sunt la capetele opuse ale spectrului.
Exista doar un singur lucru care are sens in constructia unui spectru politic si acela este sa punem guvern egal cu zero la un capat al liniei si 100% guvern la celalalt. Acum avem ceva comprehensibil. Cei care cred in guvern egal cu zero sunt anarhistii, si cei ce cred in guvern total sunt totalitaristii. [...]Comunism, nazism, fascism si socialism, toate graviteaza spre guvern din ce in ce mai mare, pentru ca aceasta este extensia logica a ideologiei lor comune. Sub colectivism toate problemele sunt responsabilitatea statului si trebuiesc rezolvate de catre stat. Cu cat sunt mai multe probleme, cu atat statul trebuie sa devina mai puternic. Odata ajuns pe aceasta partie alunecoasa, nu exista oprire pana nu ajungi la sfarsitul scalei, care inseamna guvern total. Indiferent cum il numim, indiferent cum il re-etichetam sa para nou sau diferit, colectivismul este totalitarism.
[...]Acum este un cerc, pentru ca, sub anarhie, unde nu este nici un guvern, vei avea domnie absoluta impusa de cei cu pumni mai zdraveni si cu cele mai performante arme. Deci, se trece de la nici un guvern la totalitarism intr-o clipita. Se intalnesc in varf. [...]Avem nevoie de guvern, bineinteles, dar trebuie construit bazat pe individualism, o ideologie cu afinitate spre acea parte a spectrului ce corespunde celei mai mici cantitati de guvern posibil, in loc de colectivism care are o afinitate spre celalalt capat, cu cea mai mare cantitate de guvern. Cel mai bun guvern este acela care guverneaza cel mai putin.

Preluat de la http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/viitorul-cere-atentie-iii_3364.html ; in format .doc , Daca doriti sa o aveti, dati clic aici…

Niciun comentariu: