joi, 2 octombrie 2008

CREATURA DE LA JEKYLL ISLAND - 2

CREATURA DE LA JEKYLL ISLAND - de G. Edward AlterMedia România
O expunere publica sustinuta de Edward Griffin pe marginea cartii sale The Creature from Jekyll Island
Vom incepe printr-o scurta incursiune in trecut pentru a crea o perspectiva istorica acestei expuneri; vom calatori in primul secol IH, in micul regat Firgia. Acolo a existat un filozof pe nume Epictetus si el a fost cel care a spus “Aparentele sunt de patru feluri: lucrurile fie sunt asa cum par a fi; fie nici nu sunt nici nu par a fi; fie sunt dar nu par a fi; fie nu sunt si totusi par a fi.” Cand am citit aceasta declaratie pentru prima oara m-am distrat teribil si m-am gandit ca daca Epictetus ar fi inca in viata astazi, cu siguranta ar fi profesor la Harvard iar specialitatea sa ar fi banii si problemele bancare; suna exact ca multele explicatii pe care le-am citit despre diversele aspecte ale Sistemului Federal de Rezerve. El a pornit de la un concept extrem de simplu dar in momentul in care l-a terminat de explicat, noi nu aveam nici cea mai mica idee despre ce este vorba. Ce vroia el sa spuna este ca aparentele sunt inselatoare.
Cu toate acestea, am gandit ca, din intamplare, Epictetus mi-a dat o idee despre calea pe care trebuie s-o urmez. Pot porni de la aceasta tema deoarece daca exista ceva cu adevarat inselator pe lume, acesta este Sistemul Federal de Rezerve. De fapt este una din acele aparente de tipul al patrulea, anume acelea care nu sunt si totusi par a fi. Vom folosi asta ca punct de reper. Ne vom intoarce aici din cand in cand sa o subliniem, daca imi amintesc sa fac acest lucru, deoarece ne spune ceva fundamental despre Sistemul Federal de Rezerve si anume ca aparentele insala.
Cand am studiat acest subiect am ajuns la uimitoarea concluzie ca Sistemul Federal de Rezerve nu trebuie auditat, ci trebuie abolit. Desi ideea de a audita sistemul este tentanta, am descoperit ca daca ar fi luat la puricat ar primi un raport final favorabil deoarece cu certitudine face exact ceea trebuie conform legii. Ceea ce face dupa litera legii insa, este o justificare suficienta pentru a-l aboli, deci sarcina noastra este sa intelegem cu exactitate care sunt atributiile Sistemului Federal de Rezerve si imediat vom fi foarte suparati pe aceasta tema. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu au nici cea mai mica idee despre ce este vorba.
Exista motive serioase pentru care Fed-ul ar trebui abolit. Vi le voi citi acum sa va faceti o idee cam pe unde am crescut, cum se spune. Am folosit fraze concise, socante cumva, sa le puteti memora:
1. Fed-ul este incapabil sa realizeze obiectivele ce si le-a propus.
2. Este un cartel ce opereaza impotriva interesului public.
3. Este instrumentul suprem al camatariei.
4. Este sursa celei mai necistite taxe.
5. Incurajeaza razboiul.
6. Destabilizeaza economia.
Nu stiu ce credeti despre aceste puncte. Cu siguranta unii dintre dumneavoastra sunt de acord cu ele din start, dar presupun ca exista si sceptici aici in aceasta seara [n. tr.: aceasta este transcrierea unei conferinte cu public]; sper ca sunt, altfel as fi doar un pastor vorbind corului. Stiu ca mereu exista cativa sceptici care frecventeaza aceste intalniri si acelora ma voi adresa acum, pentru ca nu demult ma numaram si eu printre ei. Nu cu multa vreme in urma, as fi considerat si eu ca aceste idei sunt extremiste si ca nu pot fi sustinute de dovezi. Desi timpul nu-mi permite sa le abordez pe toate, as dori sa le prezint pe primele patru si sa va arat ca exista motive pentru orice persoana rationala sa concluzioneze ca aceste afirmatii sunt adevarate.

Niciun comentariu: